InfoCUP Abril 2016

El passat 14 de març va tenir lloc el primer ple ordinari del 2016. En aquest infoCUP us informem dels diferents punts de l’ordre del dia i dels acords que es van prendre. Però també volem aprofitar per exposar-vos diferents temes.

Ens donen llargues!

 

L'equip de Govern, continua sense respondre’ns a les múltiples instàncies on demanem informació que ens és de molt interès i que tenim tot el dret a conèixer.

Fa mesos que estem demanant informació sobre les propietats municipals i quan parlem de mesos ens referim a pràcticament 6. Finalment, després de presentar infinitat d’instàncies recordant-los la nostra demanda i preguntant per la documentació a tots els plens ara tenim una data, el 18 d’abril tindrem l’inventari damunt la taula. Això se’ns ha dit... Després de 6 mesos d’instàncies i demandes ens han donat la informació respecte el XALOC, als contractes de cessió d’equipaments municipals i els sous els treballadors municipals.

En el ple dels pressupostos (14 de desembre del 2015) vam fer una sèrie de preguntes sobre els pressupostos. Les preguntes que els vam fer durant el ple els hi vam donar per escrit un cop finalitzat i a data d’avui, 4 mesos més tard, encara no s’han dignat a donar-nos resposta. I quan demanem agilitat la resposta és “Tenim massa feina i si prioritzéssim les vostres demandes deixaríem de treballar pel poble.” Ho trobeu normal?

La majoria de les vegades que anem al despatx del Secretari a demanar la informació rebem la mateixa resposta “Ho tinc sobre de la taula, aviat estarà llest”, però aquest aviat s’eternitza i la informació no se’ns dóna.

Volem aprofitar aquest butlletí per mostrar la nostra indignació. Estem cansades d’aquest comportament, de que se’ns donin llargues en tot i sigui impossible aconseguir informació, que tant les nostres regidores com tots vosaltres, tenim el dret a poder consultar.

 

 

Un cop feta la denúncia comencem el resum del ple del 14 de març.

 

  • Un dels punts, era la proposta d’acord de dissolució de l’empresa Habitat Sant Joan les Fonts S.L. a la que vàrem votar en contra per diferents motius.

Des del primer dia que vam entrar a l’ajuntament vam demanar una reunió amb l’Equip de Govern, que hem continuat demanant durant aquests mesos, i mai s’ha produït. Com també hem presentat instàncies perquè se’ns fes arribar la documentació per escrit on se’ns expliqués la memòria de les activitats, un detall dels pressupostos,... i informació que mai ha arribat a les nostres mans.

Per tant, per la opacitat i falta d’informació que provoca el desconeixement de la realitat econòmica i fiscal d’HABITAT SANT JOAN LES FONTS S.L. hi vam votar en contra.

En aquest punt, el Sr. Joan Espona, ens va recriminar que havíem estat nosaltres que no havíem volgut reunir-nos amb ell recordant-nos uns correus que la nostra regidora la Sílvia Pagès es va enviar amb el Secretari. Quan la Sílvia va voler respondre a l’acusació, l’alcalde li va impedir dient que ja havien intervingut abans, però no donant-nos el torn de rèplica després d’acusar-nos de mentideres directament. Sí, aquesta és la seva democràcia!

Així que aprofitem l’infoCUP per demostrar que nosaltres no mentim.

Tot va començar quan a l’inici d’entrar a l’Ajuntament nosaltres vàrem demanar de reunir-nos amb al Secretari. A la reunió van anar-hi en Quim Llach, en Rodolf Mateos i la Sílvia Pagès i en ella l’Alfons els va dir que l’alcalde volia reunir-se amb ells. Les tres regidores van dir que els proposés una data i s’organitzarien per poder-hi assistir.

L’Alfons, el Secretari va enviar-li un correu electrònic a la Sílvia proposant-li una data per la reunió que “nosaltres volíem fer amb l’alcalde”. Nosaltres no havíem proposat de reunir-nos-hi, ja que era ben bé l’inici de la legislatura i en aquells moments no teníem cap consulta a fer. Així que la nostra resposta va ser que nosaltres no necessitàvem reunir-nos amb el Sr. Joan Espona, però que si ell volia trobar-se amb nosaltres que ens digués els motius i estaríem encantades d’assistir-hi.

Després d’aquesta resposta mai més se’ns ha convidat a trobar-nos, en canvi, nosaltres ho hem demanat en múltiples ocasions sense aconseguir-ho mai.

Amb això volem deixar clar que les acusacions fetes del Sr. Espona cap al grup de la CUP són falses.

Nosaltres som simples càrrecs electes al servei del poble. En som conscients. No tenim una voluntat entorpidora ni destructiva. Volem transparència i claredat. Així que, quan fem o ens convoquen per una reunió de treball, volem tenir clars els punts a debatre i aixecar acta de la reunió, perquè en les qüestions que afecten al poble no hi ha d’haver opacitat. Aquesta claredat també l’exigim en les formes. No pot ser, així ho creiem fermament, que des de l’ajuntament , no es tingui una actitud clara, ordenada i ferma a l’hora de convocar reunions. I tampoc ens val que ens acusin de poc responsables per no anar a una reunió a les 10 del matí.

Som oposició, sí, però no vivim de la política, i per tractar temes importants del poble, creiem que el més democràtic i conciliador és consensuar. I si hi ha voluntat de governar plegats , en democràcia, segur que podem consensuar hores i temes ordenadament, pel bon funcionament del poble. No ho creieu?

 

  • El següent punt era la proposta d’apadrinament de Dzuri Daima. Aquesta proposta solidària va ser aprovada per unanimitat. Es tractava de donar suport a la ONG Dzuri Daima que realitza feines de cooperació a l’Àfrica.

 

Vàrem presentar dues mocions:

 

  • Moció contra els insults masclistes cap a les dones polítiques.

Primer agraïm la participació de les dones del grup de CiU, ja que encara no els havíem sentit la paraula en cap Ple.

La moció va ser aprovar amb una esmena de grup de CiU on demanaven que la moció s’ampliés i no condemnés només la violència masclista vers les dones polítiques i que s’inclogués a totes les dones. Vam accedir-hi com a feministes que som. El secretari es va comprometre davant la demanda de l’alcalde a fer un nou redactat per tal d’incorporar-hi la seva esmena, però a dia d’avui encara se’ns ha de fer arribar. Restem a l’espera, quelcom al que estem molt acostumades.

 

  • Moció de suport i compromís amb la Banca Ètica.

La moció no va ser aprovada, ja que el grup de CiU hi va votar en contra amb els arguments que no hi havia cap sucursal de Banca Ètica a la comarca i per les gestions diàries era imprescindible. Un argument desmuntable, ja que totes les operacions del dia a dia que l’Ajuntament fa les pot fer via internet.

 

Finalment, vam aprofitar el torn de precs i preguntes.

  • Vam demanar que se’ns informi dels actes.

Com a membres del consistori hem demanat que se’ns informi dels actes que organitza l’ajuntament, ja que moltes vegades ens n’informem mitjançant la població i d’altres fins i tot ens n’assabentem un cop ja ha tingut lloc l’esdeveniment. Trobem legítim que se’ns envií un simple correu electrònic informant-nos.

 

  • Que passa amb els vessaments de Begudà?

A partir dels vessaments produïts a la riera de Begudà, que van ser les veïnes i membres de la CUP qui van denunciar-les, vam demanar els informes de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) sobre els anàlisi de les aigües. El regidor de medi ambient, el Sr. Joan Espona , va respondre’ns que amb això, no hi tenien res a veure, ja que no era competència seva. Creiem que aquesta actitud de desentesa amb aquest problema és fruït d’amiguismes i deixadesa del polígon vers als seus veïns que són els que conviuen cada dia amb la pudor i el soroll.

 

  • Neteja i multes als vehicles al Polígon de Begudà.

El regidor Quim Llach va preguntar amb quina periodicitat es feia la neteja del Polígon, ja que la zona es troba en unes condicions de brutícia importants. El Sr. Joan Espona va dir-nos que la màquina de neteja passava amb la mateixa freqüència que a tot arreu. Així que des del nostre grup creiem que potser la màquina i l’equip de neteja han de passar-hi més sovint, ja que des de fa temps hi ha una deixadesa amb el tema de neteja i una manca de papereres en tot el polígon. També vam preguntar sobre el tema de les multes que es volen posar a tots aquells vehicles que no estiguin ben estacionats. En això no discrepem, ho trobem lògic i encertat. Però el que si que és veritat és que tota la zona del Polígon no està senyalitzada correctament. Per tant, si des de l´Ajuntament es demana que tothom aparqui bé, el mateix consistori s´ha de comprometre a marcar les línies grogues i les senyals de prohibit aparcar, com també senyalitzar de forma visible els llocs on es pot estacionar. El Sr. Joan Espona, va comentar que havien comprat una màquina per marcar les línies a l’asfalt, però que no veia necessari fer-ho.

 

El pueblo manda y el gobierno obedece diuen els Zapatistes.

Nosaltres que les admirem volem aplicar aquesta fórmula a Sant Joan les Fonts i arreu, però per fer-ho us necessitem a vosaltres.

Des de la CUP animem a les veïnes i veïns a participar dels Plens, que és el màxim òrgan de presa de decisions dels Ajuntaments. Si us resulta complicat poder assistir-hi us animem a fer-nos arribar les vostres propostes, advertències, queixes, dubtes, etc. Estem a la vostra disposició!

Us podeu posar en contacte a través del correu electrònic: santjoanlesfonts@cup.cat - Facebook: https://www.facebook.com/cupsantjoanlesfonts/ – Twitter: @CUPStJoan – pàgina web (en construcció): cupsantjoanlesfonts.cup.cat

 

Desobediència a l´Estat espanyol i obediència al Poble català

Quin dia el grup de CiU de Sant Joan Les Fonts estarà preparat per la desobeir a l´Estat espanyol?

Sant Joan Les Fonts, Begudà i La Canya a les urnes vam deixar molt clar cap on volem anar, cap a l’alliberament del nostre poble.

Quin dia el grup de CiU de Sant Joan Les Fonts obeirà al poble català?

La CUP de Sant Joan les Fonts està preparada i l’Equip de Govern de CiU sap que en tot moment estem i estarem preparats per desobeir a totes les lleis i institucions de l’Estat espanyol per obeir el mandat democràtic del 27S.

Quin dia aquest Ajuntament farà públic que no considerem els Borbons els nostres reis, perquè als Països Catalans no en tenim?

Quin dia farà un pas endavant i desplegarà l’estelada, la nostra bandera de lluita per la independència del nostre país, a la façana de l’Ajuntament?

Si volem l’alliberament del nostre poble hem de desobeir i ho hem de fer sense por. Per això li demanem a l’Equip de Govern que no respongui el requeriment de l’Audiència Nacional i ens demostri la seva fermesa per aconseguir la independència de Catalunya. A vosaltres us demanem que quan el consistori es digni a desobeir hi sigueu donant suport a les regidores i regidors per ser coherents i mostrar el seu convenciment amb la lluita per la llibertat del nostre país.

    

 

         

 

 

 

Assemblea Local de la CUP Sant Joan Les Fonts